Jaglanka na mleku kokosowym:
- pól szklanki kaszy jaglanej
- pół szklanki mleka kokosowego (myślę, że cały smak w tym właśnie mleku, ale można pewnie dodać inne)
- szklanka wody
- owoce
- cynamon
Mleko i wodę zagotować, dodać kaszę, wypłukaną wcześniej kilka razy w gorącej wodzie, cynamon, gotować 18 minut. Dodać ulubione owoce. Voilà:)
Może nie wygląda bombowo, ale tak smakuje😋
Muszę koniecznie spróbować, brzmi naprawdę pysznie! A jakie dokładnie mleko kokosowe polecasz ? :-)
OdpowiedzUsuńWg mnie to: https://ezakupy.tesco.pl/groceries/pl-PL/products/2003020008535. 85% kokosa. Do kupienia w Tesco. Ale z Rossmanna też nie jest złe, 65% kokosa:)
UsuńNo coś ty, nie stresuj się ;) Fajnie tak porównać, co inne dzieci na tym samym etapie jedzą. Taką jaglankę sama często sobie robiłam, ale jakoś Wojtkowi jeszcze nie serwowałam. Niestety, ja mam niejadka, ale mleko kokosowe koniecznie muszę mu włączyć do diety.
OdpowiedzUsuńWidzisz, a ja kaszy jaglanej nie lubię... znaczy do tej pory nie lubiłam. Ale w takiej formie - pycha!
Usuńpytanie od kuchennej imbecylki: wodę i mleko zagotowujesz razem?
OdpowiedzUsuńHa ha ha😄Tak, gotuję razem. Kurcze, może to nic takiego, ale nie wiedziałam, że kasza jaglana może być taka dobra!
Usuńna pewno wypróbuję ten przepis!
UsuńHej ja też spróbowałam Twojej propozycji - pychota:) Nie dodawałam cynamonu i polałam wszystko musem owocowym Ja zjadłam swoją porcję od razu, niestety córeczka nie ruszyła (ale ostatnio jest u nas wszystko na nie).
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Zgłodniałam:)))
OdpowiedzUsuń