> > : Amarantuski
corrects IE6 width calculation

wtorek, 27 listopada 2018

Amarantuski

Gdyby ktoś z Was, jak ja, miał chęć na nocne, szybkie pieczenie, polecam Wam serdecznie amarantuski z Alaantkowego. Są banalnie proste i idealne na początek przygody z BLW.

Amarantuski

  • szklanka amarantusa ekspandowanego
  • jedno jajko
  • łyżka oleju rzepakowego
  • łyżka miodu*
  • łyżka syropu klonowego
  • łyżeczka masła orzechowego (opcjonalnie)
  • łyżka żurawiny

Wymieszać wszystkie składniki, na blasze wyłożonej papierem do pieczenia uformować okrągłe ciasteczka, piec max. 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Poczekać, aż ostygną i zdjąć z blachy.
Ciasteczka są miękkie, idealne dla maluchów.

* po 12 miesiącu

3 komentarze:

  1. Mi rzadko który przepis z ich strony wychodzi, a jak już wyjdzie to moje dziecię robi 'ble' i nawet na siłę nie wepchniesz do dzioba. Ale jak ja ugotuje to wszystko wpałaszuje 🙂 Najlepszy i tak jest rosół- mogłaby go jeść 24/7 😉

    OdpowiedzUsuń

columns
main
content
It is your responsibility to notify your visitors about cookies used and data collected on your blog. Blogger makes a standard notification available for you to use on your blog, and you can customize it or replace with your own notice. See /blogger.com/go/cookiechoices for more details.