Amarantuski
- szklanka amarantusa ekspandowanego
- jedno jajko
- łyżka oleju rzepakowego
- łyżka miodu*
- łyżka syropu klonowego
- łyżeczka masła orzechowego (opcjonalnie)
- łyżka żurawiny
Wymieszać wszystkie składniki, na blasze wyłożonej papierem do pieczenia uformować okrągłe ciasteczka, piec max. 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Poczekać, aż ostygną i zdjąć z blachy.
Ciasteczka są miękkie, idealne dla maluchów.
* po 12 miesiącu
Dobra, robię dziś!
OdpowiedzUsuń😁
OdpowiedzUsuńMi rzadko który przepis z ich strony wychodzi, a jak już wyjdzie to moje dziecię robi 'ble' i nawet na siłę nie wepchniesz do dzioba. Ale jak ja ugotuje to wszystko wpałaszuje 🙂 Najlepszy i tak jest rosół- mogłaby go jeść 24/7 😉
OdpowiedzUsuń